Kategorie: Články

Alternativní svět Jana Kotouče

1konec

 

Fanoušci Agenta JFK mají Jana Kotouče spojeného s jedna třicátým dílem série pojmenovaným Invaze. Odehrává se v alternativním světě v době druhé světové války. Jan Kotouč je produktivní spisovatel, má na svém kontě přibližně dvě desítky vydaných knih a je známý svým zaměřením na military sci-fi romány. Ale já bych se chtěl tady především zmínit o cyklu České země.

Kotouc-Nad-ceskymi-zememi Autor vytvořil pro svůj projekt propracovaný alternativní svět. Po globální katastrofě (Velká bouře) roku 1848 se zvedly hladiny oceánů a zatopily obrovské části pevniny. Celé státy se ztratily pod vodní hladinou, ale apokalypsa umožnila vznik nových územních celků, například Česko-slovenského království. Každé patriotské srdce zaplesá, Češi získali přístup k moři a zařadili se mezi světové velmoci.

O nějakých sto let později po Velké bouři, se odehrává Kotoučův příběh plný leteckých soubojů, námořních bitev a musím pochválit i velmi povedenou špionážní linii. Ostatně třetí knížka v pořadí V tajné službě Koruny české je věnována především práci agentů rozvědky. Honza Kotouč nezapře, že patří mezi fanoušky Jamese Bonda.Bitva_o_Ceske_zeme_FRONT-416x632 

mapa

Tak jako před více než patnácti lety Miroslav Žamboch a Jiří W. Procházka pečlivě vytvořili svět Johna Kováře se svými pravidly a mezirealitními zákony, se stejnou důkladností přistupoval k univerzu Českých zemí Jan Kotouč. Zformoval historii týkající se Česko-slovenského království po Velké bouři, v knihách najdete mapky se světadíly pozměněnými katastrofou.

Celý cyklus pěti vydaných knih se točí kolem válečného konfliktu mezi Českými zeměmi a carským Ruskem. Poslední vydaná Bitva o české země budí dojem, že je celý cyklus ukončen, ale pevně věřím, že se k takhle vymazlenému alternativnímu světu autor ještě vrátí s dalšími příběhy.

 

 

 


Vydáno: 26.10.2022 18:02 | 
Přečteno: 1041x

Autor: Lmslaver
 | Hodnocení:

Komentáře

Zasílate odpověď ke stávajícímu příspěvku (zrušit).

Jméno
Kontrola
Text
  b i u s img code url hr   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

, - odpovědět
avatar
do ruky se mi dostal odevzdaný díl JFK od Františky a je výborný. při její pečlivosti a znalosti jazyka budou korektury jen formální záležitostí. takže je na co se těšit.
, - odpovědět
avatar
pokud je mi známo, tak na Comic Conu má být beseda s autory vydané knihy. takže pokud se něco nestane tak do měsíce je to venku. viděl jsem obálku - jako obvykle výborná.
, - odpovědět
avatar
Hmmm, a co je brzy? 10
, - odpovědět
avatar
Už brzy vyjdou Hrdinové Českých zemí - povídková sbírka českých autorů a Honza ve spolupráci s Luckou Lukačovičovou chystá prequel,,,
, - odpovědět
avatar
Tak super, snad brzy uvidíme, co se vynoří.
, - odpovědět
avatar
Nedávnose Honza vyjádřil, že má odevzdaných několik knih a mezi nimi i Hrdiny čekých zemí
, - odpovědět
avatar
A máte k tomu nějaké další info či podrobnosti?
Nemohu nikde na netu najít...
, - odpovědět
avatar
Pokud je mi známo už brzy vyjde sbírka povídek českých autorů ze švěta Českých zemí.
, - odpovědět
avatar
Tak mu to řekněte 5
, České země odpovědět
avatar
Nu ano, skvělé čtení pro patrioty, kde se také řadím.
A naprosto skvělý nápad pro další díl JFK pro pana Kotouče.
Tak jak např. pan Šlechta přidal do JFK jeden díl z jeho pohraničí,
tak bych se moc přimlouval, aby napsal pan Kotouč jeden či více dílů z alternativního světa Česko-slovenského království pro JFK, kde by spolu s Agenty Koruny a místní pobočky Agentury řešil např. vměšování pana Hawka.
Což ovšem neznamená, že bych neocenil i další pokračování Českých zemí už v pořadí šestou knihou, když nepočítám povídku Po velké bouři v knize Ve stínu apokalypsy ...
icon odpověděl(a)
Lmslaver
Ano, mě by se taky zamlouval nějaký díl z této reality.